Helgers + Raafs Advocaten

Over ons

Welkom bij Helgers + Raafs Advocaten

Ons kantoor bestaat sinds 2008, ooit begonnen met 1 advocaat en inmiddels uitgegroeid en geprofessionaliseerd tot een kantoor met 4 advocaten en een secretariaat.

Ongeacht wie onze cliënt is wij zijn er om u bij te staan bij uw juridische problemen. Of het nu gaat om een asielzoeker, een werkgever, een ondernemer, of een huurder bij Helgers + Raafs Advocaten kunt u terecht voor een gedegen juridisch advies en waar nodig staan wij u met raad en daad bij in een procedure. Dat betekent ook dat onze advocaten goed voor hun cliënten bereikbaar zijn en er korte lijnen bestaan. Afhankelijk van de wensen van de cliënt leveren wij maatwerk.

Helgers + Raafs Advocaten is thuis in arbeidsrecht, onderwijsrecht, strafrecht, personen-en familierecht, bestuursrecht, sociale zekerheidsrecht, huurrecht en immigratierecht. Op elk vakgebied hebben wij een specialist in huis. Dat betekent dat als de cliënt diverse juridische problemen kent wij hem binnen kantoor steeds door een specialist kunnen laten bijstaan.

Wij zorgen dat voordat wij aan onze werkzaamheden beginnen u precies op de hoogte bent van de kosten die deze zaak voor u gaat betekenen. Dat doen wij door tijdens een gratis en vrijblijvend intakegesprek u een inschatting te geven van de zaak.  Heeft u interesse in een intakegesprek? Neem dan contact op  met ons secretariaat: 043-3510577 of vraag online aan.

Gratis intakegesprek?

Juridische vraag of hulp nodig bij een procedure? Het intakegesprek is bij ons altijd zonder kosten.

Meer info & aanvragen

Ons team

Maureen Crompvoets

Maureen is oprichter van het kantoor. Zij is het kantoor in 2008 alleen gestart, omdat zij zag dat het ook anders kan in de advocatuur. Zij is trots dat zij inmiddels een heel team om haar heen heeft vergaard, die allen staan voor dezelfde kwaliteit als Maureen voorzag toen zij het kantoor oprichtte. Maureen is een voorstander van laagdrempeligheid, korte lijnen en vechten voor een goed resultaat voor elke cliënt. “Hart voor de zaak” dus. Zij is een doorzetter.

Maureen is in 2002 in Maastricht afgestudeerd op het gebied van arbeids-en sociale zekerheidsrecht. Na haar studie heeft zij eerst gewerkt bij een gemeente, om daarna gerechtssecretaris te zijn bij de rechtbank. Maureen is uiteindelijk in 2005 beëdigd in advocaat. In de advocatuur vindt zij haar passie.
Door haar diverse achtergrond, heeft Maureen inmiddels diverse specialisaties binnen kantoor.

Haar arbeidsrechtelijke specialisatie is inmiddels verder uitgebreid tot onderwijsrecht. Daarnaast is zij door haar werkzaamheden als gerechtssecretaris gespecialiseerd in immigratie -en asielrecht. Ook als advocaat heeft zij deze specialisatie doorgezet en is zij lid van de Specialistenvereniging Migratierecht Advocaten (SVMA), de Vereniging van Asieladvocaten en Juristen Nederland (VJAN) en de Werkgroep Rechtshulp aan Vluchtelingen (WRV).

Maureen heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten het volgende hoofdrechtsgebied geregistreerd:

  • Vreemdelingenrecht;

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Cliff Raafs

Veelbelovende advocaat met inmiddels al veel ervaring en een drukke praktijk. Cliff studeerde cum laude af in het strafrecht in 2009 aan de Universiteit Maastricht. Nu is hij een terriër en specialist in vreemdelingenzaken en strafzaken.

Verder houdt Cliff zich bezig met reguliere bestuurszaken, huurzaken en andere civiele zaken. Hij dwingt met zijn creatieve en doorwrochte verweren de rechter om toch nog eens een keer op een andere manier naar de zaak te kijken en heeft met die procestactiek al menige overwinning voor zijn cliënten weten binnen te halen.

Cliff is lid van de Vereniging Asieladvocaten & – Juristen Nederland (VAJN), de Specialistenvereniging Migratierecht Advocaten (SVMA) en de Werkgroep Rechtshulp aan Vluchtelingen (WRV).

Cliff heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten het volgende hoofdrechtsgebied geregistreerd:

  • Strafrecht

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Elles Ramakers

Elles Ramakers is sinds 1 mei 2018 werkzaam bij Helgers & Raafs Advocaten. Naast haar werkzaamheden als advocaat is zij ook werkzaam als universitair docent bij de Universiteit Maastricht.

Elles heeft zich met name toegelegd op personen- en familierecht en BOPZ-zaken (Wet bijzondere opnemingen psychiatrische ziekenhuizen). Tevens is zij advocaat – en rechtbankmediator.

Elles is een familiemens pur sang: zij staat altijd klaar voor haar familie en vrienden. Dit is ook waarom haar passie bij het personen-en familierecht ligt. Zij staat graag en met volle inzet mensen bij die in het uitoefenen van hun gezinsleven of privéleven belemmerd worden op welke wijze dan ook. Of het nu gaat om een (v)echtscheiding, het verbreken van de relatie en onenigheid over de omgangsregeling, het inperken van het gezag door de overheid door een ondertoezichtstelling of een uithuisplaatsing van een van uw kinderen, Elles helpt u graag. Haar achtergrond als pedagoog is daarbij zeer behulpzaam.

Elles heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de volgende hoofdrechtsgebieden geregistreerd:

  • Personen- en familierecht;
  • Psychiatrisch patiëntenrecht (BOPZ)

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Jorg van Mulken

Een gedreven en ambitieuze advocaat. In 2013 afgestudeerd aan de Universiteit Maastricht met de specialisatie Arbeid- en Ondernemingsrecht. Hij is zowel tijdens als na zijn studie werkzaam geweest bij een commercieel juridisch kantoor en heeft aldaar praktijk- en proceservaring opgedaan.

Doordat hij zelf ondernemend van geest is weet hij goed aan te voelen wat de belangen van cliënten zijn en kijkt hij niet alleen naar juridische oplossingen maar ook naar de meest praktische. Jorg heeft binnen ons kantoor een brede algemene praktijk met een focus op het arbeids- en onderwijsrecht. Daarnaast behandeld hij zaken in het asiel- en vreemdelingenzaken en het strafrecht.

De hulptroepen

Secretariaat

Het secretariaat van Helgers & Raafs Advocaten bestaat uit Tamara en regelmatig werken wij met stagiaires en/of oproepkrachten. Wanneer u contact met ons kantoor opneemt, staan zij u graag te woord. Zij zullen u, zover als zij kunnen, verder helpen met uw vragen. Daarnaast verrichten zij alle voorkomende secretariële werkzaamheden en ondersteunen zij de advocaten waar nodig. Kortom: zij zijn de spin in het web!’

Sumi

Sumi is onze kantoorhond. Niet alleen maar waaks, maar ook onze knuffelhond. Sumi is een Tosa Inu en weegt 69 kg. Ze eet ongeveer 800 gram brokken per dag.