Helgers + Raafs Advocaten

Personen- en familierecht

Bij Helgers & Raafs Advocaten kunt rekenen op de ondersteuning en begeleiding bij zaken die u persoonlijk raken en vaak gepaard gaan met veel emoties, zoals een echtscheiding of (wijziging van) alimentatie of een zorgregeling.

Echtscheiding

Een echtscheiding is één van de meest ingrijpende gebeurtenissen die mensen kunnen meemaken. Het betekent een tijd van veel emoties. U moet ook dan veel beslissingen nemen over belangrijke zaken, zoals uw kinderen, woning en financiële zaken. Helgers & Raafs Advocaten biedt u wat u juist dan nodig heeft. Wij zullen altijd bezien wat wij in onderling overleg met de andere partij kunnen regelen en oplossen, maar soms is een procedure onvermijdelijk. Ook dan staan wij volledig achter uw positie en naast u in de rechtszaal.

Een echtscheiding is ook mogelijk op gezamenlijk verzoek. In dat geval vraagt u samen of één advocaat u beiden kunt bijstaan hierbij. Wij zullen beoordelen of dit in uw situatie mogelijk en in uw belang is. Alvorens wij dan de rechter verzoeken om uw echtscheiding uit te spreken, komen wij in een aantal drie-gesprekken telkens in overleg tot een echtscheidingsconvenant en een ouderschapsplan met daarin alle afspraken die u binnen het kader van uw echtscheiding samen moet maken.

Gratis intakegesprek?

Juridische vraag of hulp nodig bij een procedure? Het intakegesprek is bij ons altijd zonder kosten.

Meer info & aanvragen

Alimentatie en zorgregeling

Ook kan het zijn dat u al bent gescheiden, maar de gemaakte afspraken van toen niet meer passend zijn bij uw huidige situatie. De omgangsregeling loopt bijvoorbeeld niet naar behoren of is helemaal gestopt of het alimentatiebedrag dat u ontvangt of dient te betalen, voldoet niet meer. Helgers & Raafs Advocaten kan u ook dan juridisch adviseren over welke wijzigingen of nakoming van de afspraken mogelijk zijn of een alimentatieberekening voor u maken. Voor al deze kwesties kunt u bij ons terecht en een eerste gesprek is voor u altijd vrijblijvend.